Moje vaření

Špenátová polévka s krutony

Tento recept je také staršího data, z doby, kdy jsem mohla ještě pečivo. 
Bohužel už mám jen jedu fotku. 
Polévka je ve finále trošku zahuštěná, ale výborná. Dobře a hodně si ji dochuťte. 

Recept: 

SUROVINY NA VÝROBU: 
- 1 balení špenátového protlaku 
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 200ml rostlinného mléka
- koření: sůl, pepř + kmín 
- 1ks cibulová bageta na krutony 

VÝROBNÍ POSTUP: 
1) Nejdříve si dáme vařit špenát do takového množství vody, aby byl pod hladinou a příliš neplaval. Špenát vaříme cca 10 minut. 
2) Mezitím si orestujeme najemno nakrájenou cibuli, kterou pak vhodíme do hrnce ke špenátu. 
3) Osmažíme krutony na ozdobení. 
4) Nakonec špenát s cibulí okořeníme a přidáme tam rostlinné mléko na zjemnění, krátce povaříme a podáváme.

 

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *