Bez laktózy,  Bezlaktózové pečení

Banánový dort s oříšky bez laktózy

Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 4 osoby 
Recept: 

SUROVINY NA VÝROBU
A) Piškotový oříškový korpus 
- 4 vejce 
- 200g cukru moučka 
- 100g polohrubé mouky 
- 80g mletých oříšků 
- 1 prášek do pečiva 
- 10 lžic vody 
- 1 vanilkový cukr 

B) Náplň 
- 1ks vanilkový pudink
- 1ks banánový pudink (ideálně 2 sáčky banánového pudinku) 
- 500ml mléko bez laktózy 
- 1ks tvaroh bez laktózy (1 kelímek - 250g) 
- 2 až 4ks banánů na ozdobu 

C) Poleva 
- 2 až 3 hrsti moučkového cukru 
- 1ks citrónu 

VÝROBNÍ POSTUP
A) TĚSTO  
1) Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny. 
2) Přidáme 10 lžic vody. 
3) Nakonec zašleháme mouku smíchanou s mletými ořechy a kypřícím práškem. 
4) Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, vložíme do ní těsto na korpus (forma na dort by měla být kulatá o průměru - 24cm) a korpus pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 30 až 45minut. 

B) NÁPLŇ 
1) Uvaříme pudink ze 2 sáčků a 500ml mléka. 
2) Po uvaření necháme pudink lehce vychladnout tak, aby byl stále tekutý.  
3) Do téměř vychladlého pudinku přidáme tvaroh, promícháme a následně rozetřeme po korpusu. 
4) Potom oříškový korpus ozdobíme banánem, který jsme si předem nakrájeli na kolečka. 

C) POLEVA 
1) Vymačkám citrón a postupně vmíchávám cukr, dokud nebude správná konzistence (konzistence by měla vypadat jako hustý med).
2) Polevou potřeme dort (nebo polijeme) a necháme ho zaschnout. 

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *