
Květákový krém
Doba přípravy: asi 1 hodina
Počet porcí: 5 osob
Recept:
SUROVINY NA VÝROBU:
- 2 až 3 brambory
- půlka 1 hlávky květáku
- 2 až 3 stroučky česneku
- 2 cibule
- máslo na smažení
- 1 zakysaná smetana
- 1 zeleninový bujón
- sůl a další koření dle chuti - muškátový oříšek, bílý pepř a vegeta
VÝROBNÍ POSTUP:
1) Osmažíme si cibuli, česnek a nakrájené brambory bez slupky na másle. Přidáme na kousky nakrájený květák a zalijeme horkou vodou.
2) Do vody přidáme bujón nebo můžeme zalít zeleninovým vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme povařit.
3) Necháme vychladnout a potom rozmixujeme.
4) Dokořeníme - solí, muškátovým oříškem, bílým pepřem nebo vegetou.
5) Nakonec tam přidáme zakysanou smetanu, rozmícháme a můžeme podávat.


- krok – příprava surovin

2. krok – krájení květáku

2. krok – krájení cibule

3. krok – smažení cibulky a česneku na másle

4. krok – přidáme brambory, okořeníme a smažíme

5. krok – přidáme květák, zalijeme horkou vodou a vaříme

6. krok – rozmixovaná polévka i se smetanou