Moje vaření a pečení

Celerová polévka s bramborem a cibulovou natí

Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 30 - 45 minut
Recept:

SUROVINY NA VÝROBU:
- 1ks malého celeru
- vývar z uvařeného celeru
- světlá jíška (trochu oleje, prosátou hladkou mouku + 2 lžíce a trochu soli
- 1 a půl sklenice neuvařené vody
- koření: sůl, vegeta - 2 poloviční lžíce, muškátový oříšek a bílý pepř
- 1 hrst koleček cibulové natě

VÝROBNÍ POSTUP:
1) Nejprve si celer oloupeme, umyjeme a nakrájíme na malé kousky. Potom ho vložíme do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Necháme ho povařit do změknutí.

2) Mezitím si nachystáme světlou jíšku, na kterou budeme potřebovat - trochu oleje a cca 2 lžíce prosáté hladké mouky. Potom jíšku osolíme a zalijeme celerovým vývarem.
Pouze vývarem, celer necháme bokem. Přidáme tam brambory a cibulovou nať a vaříme cca 20 minut než změknou brambory.

3) Nakonec polévku dochutíme - solí, vegetou, bílým pepřem a muškátovým oříškem.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *