O mně

Můj příběh

Ahoj, jmenuji se Míša, pocházím z větší vesnice z Valašska - nedaleko slovenských hranic. Nicméně nyní žiji už delší dobu v Praze se svým přítelem. 
Ráda cestuji, fotím se, učím se cizí jazyky, hraji hry na X-boxu + počítačové hry, tančím, vařím, peču a navštěvuji různé festivaly, veletrhy + výstavy a gastronomické akce.

A jak to bylo s mým stravováním a zdravou výživou:

Stravování, zdravá výživa + diety a vaření po návratu ze zahraničí
Nejhorší jídlo jsem zažila ve Velké Británii a na Lanzarote. Moc mě tam nechutnalo. Nejlepší jídlo podle mě bylo na Baleárských ostrovech, kde jsem jedla převážně mořské ryby.
A jak jsem se dostala k vaření?
Mým snem si bylo vystudovat hotelovou školu , tak se i stalo. Měli jsme ve škole předmět vaření, nicméně, tehdy mě to moc nebralo a nezajímalo. Vařit jsem se většinou učila sama, když jsem byla bez práce a po vážné nemoci v roce 2016.
Práce v kuchyni mě nadchla až později po návratu z půlročního pobytu z Velké Británie. Měla jsem tam se stravováním problémy a po příjezdu do Česka mi byla doporučena - bez-lepková dieta a cukr-free dieta. Bylo to hodně náročné, ale nějak jsem to zvládla.
Konkrétně, jsem začala zkoušet nové jídla a zařazovat je postupně do svého jídelníčku. Například: moc mě chutnala - losová domácí pomazánka a řepový humus.
Já jsem sama do jídelníčku zařadila - tofu a tempeh.
Dále lidé z mojí rodiny mají výborné nedělní mlsáni. Nicméně - to už si teď nemohu vzít, protože mě zjistili alergii na laktózu (léčitel) a nově také, zatím nepotvrzenou, ale doporučenou - celiakii. Snažím se tedy nejíst laktózu, vyřazuji lepek a občas si upeču něco - bez mouky a cukru.
ananasový koláč bez mouky

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *