Bez lepku,  Inspirace na večeře,  Recepty,  Vaříme s Míšou ♥ ♥ ♥

Vietnamské zeleninové závitky v rýžovém papíře

Doba přípravy: 1 hodina 
Počet porcí: 2 osoby 
Recept: 

SUROVINY NA VÝROBU: 

A) Kuřecí směs se zeleninou 
- 1 kuřecí prso bez kosti 
- 1 mrkev 
- 1 hrst mini rajčátek 
- 1 malá kyselá okurka 
- půlka cibule 
- 2 lžičky citrónové šťávy 
- koření: grilovací koření + sůl + pepř 
- rýžový vietnamský papír 

B) Omáčka 
- 1 dcl. rajčatového protlaku 
- 1 lžíce agávového sirupu nebo medu 
- 1 až 2 lžíce domácí česnekové směsi (rozmačkaný česnek, olej a sůl - naložená ve sklenici a uchovaná v ledničce) 

VÝROBNÍ POSTUP: 
1) Maso a zeleninu nakrájíme na malé kousky, které osmažíme na prudko, cca - 2 minuty a průběžně mícháme. 
2) Maso a zeleninu okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření), pánev přiklopíme pokličkou a necháme to prohřívat mírně - cca 10 minut. 
3) Sundáme pokličku, promícháme a necháme odpařit přebytečnou tekutinu. 
4) Odstavíme masovou směs se zeleninou a necháme ji vychladnout. 
5) Připravíme si nádobu s teplou vodou na přípravu rýžového papíru (uvedeného na obale) - plátky rýžového papíru opatrně oddělujeme (jsou křehké a jdou špatně od sebe) a po jednom ho postupně namočíme do nádoby s teplou vodou. Následně papír vyjmeme a necháme ho okapat + ho plníme zeleninovo-masovou směsí. Potom ho zabalíme. 
6) Zabalené závitky na prudko osmažíme na pánvi cca 2 minuty z obou stran. 
7) Po-vyndání závitků z pánve - na horkou pánev nalijeme - protlak s trochou vody (pozor prská) a dále tam přidáme - 1 lžičku agávového sirupu a průběžně to mícháme. Téměř hotovou omáčku můžeme dochutit dle vlastní chuti, například: já jsem ji dochutila solí. 
hotové vietnamské závitky
připravené pracoviště na balení závitků
hotová kuřecí směs se zeleninou
balení závitků
smažíme vietnamské závitky

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *