Výlety,  Výlety po České Republice

Jižní Čechy – Holašovice + Stonehenge + Podroužek a taneční pobyt

Když jsem byla malá, tak jsem si vždycky přála jet se podívat do Jižních Čech. Tento sen se mi splnil až v dospělosti. Do Jižních Čech jsem se vypravila předloni v srpnu se svým přítelem, jež jel se mnou jako doprovod na taneční pobyt, který byl zaměřený na orientální tanec + latinskoamerické tance pro ženy. Pobyt se konal přes víkend, v té době jsme oba měli zaměstnání a jinak to ani nešlo jet. 
Jako první ještě před příjezdem do Autokempu - Podroužek - nás čekalo navštívení vesnice - Holašovice. Ta je známá od 13. století. Je to vlastně - vesnická památková rezervace spadající na Seznam světového kulturního dědictví - UNESCO. Vesnice se nachází asi 16 km na západ od Českých Budějovic. Dodnes si zachovala středověký systém řadění budov. Seznam UNESCO obsahuje 23 památkově chráněných usedlostí s celkem 120 budovami. K unikátním domům patří například: dům č. 6 - Selský dvůr. Domky ve vesnici byly různě barevné a měly na sobě zajímavé ornamenty. 
U Holašovic bylo také vybudováno tzv. "Stonehenge" nebo-li kamenný kruh - původem ze Skotska. Lidé věří, že jim dodá energii. Akorát jsem nemohla dojít až k němu, protože byla pohnojená tráva.
Potom jsme dojeli do kempu a cca do 30 minut mně začínala taneční hodina. Tam byla jako lektorka, teď už moje kamarádka - Naďa. Odkaz na její blog a příběh najdete na mém webu. 
Mimo jiné na tanečním pobytu bylo mnoho volného času. Ten jsem s přítelem využila k navštívení dalších památek a to státního zámku - Kratochvíle postaveného ze 16.století a vesnice - Netolice, ve které jsme si dali výbornou obrovskou pizzu. Při zpáteční cestě jsme se podívali i na státní zámek Hluboká. Tam se točilo mnoho pohádek. O státním zámku Hluboká najdete na webu samostatný článek. 
Celý výlet se mi velmi líbil, poděkování patří tanečnici a pořadatelce pobytu - Nadě a ráda se někdy zúčastním dalšího tanečního pobytu pro ženy. 
Holašovice-UNESCO + Stonehenge
Autokemp Podroužek - Netolice
tanečnice : )
zámek Kratochvíle

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *