Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca, oficiálně - "Palma" nebo katalánsky - "Ciutat de Mallorca" je hlavní a největší město ostrova Mallorca, které je součástí Baleárských ostrovů a leží ve Středozemním moři. Nachází se na jižním pobřeží ostrova v "Zátoce Palem". Místní letiště je vzdáleno cca 5km od hlavního města směrem na Jihozápad. 
Toto město každoročně přiláká cca 12 miliónů turistů na atraktivní památky, přívětivé klima a nádherné pláže. 
Mezi nejvyhledávanější turistické atrakce patří - "Delfinárium" a "zoo Marineland", kde uvidíte jedinečná vystoupení zvířecích obyvatel, můžete se zúčastnit edukativních pořadů či si projít zoologické expozice. 
Pokud přijedete autobusem, tak se pěšky z "plaza Espaňa" můžete vydat do starého města "ke katedrále - La Seu" nebo-li "katedrála Panny Marie", jedna z největších gotických katedrál v Evropě,  kterou nechal postavit aragonský král Jakub I. Dobyvatel. Její základní kámen byl položen již v roce 1230, avšak dokončena byla až v roce - 1601. Tato katedrála bývá často přezdívána jako - "katedrála Světla", protože součástí katedrály je růžicové okno, jehož mozaika se 2x ročně promítne na protější stěnu, kde vytvoří spolu s menším vitrážovým oknem osmičku, tedy symbol nekonečna. Na tento tzv. "zázrak" se jezdí do hlavního města dívat nekonečně mnoho turistů. Pokud to chcete vidět, tak musíte toto navštívit - 2. února nebo 11.listopadu v 8:00 hod ráno, ale pozor, stojí se zde dlouhé fronty a vstupné se neplatí.  
Určitě také věnujte pozornost baldachýnu u hlavního oltáře, který pochází od významného katalánského architekta - "Antoniho Gaudího". 
 Ve "Starém městě" dále najdete mnoho hezkých historických uliček, kaváren, barů a obchodů se suvenýry, no prostě je to ráj pro turisty. 
Vedle katedrály je umístěn i "palác Almudaina" - jedná se o maurský palác, jehož dominantou je historické muzeum s trůnním sálem + stal se oficiální residencí španělské královské rodiny a později residenčním palácem mallorských panovníků. 

u největšího památkového komplexu v Palma de Mallorca – katedrála La Seu + královský palác Almudaina

u nejatraktivnějšího olivovníku v Palma de Mallorca

zákoutí města – Palma de Mallorky

místní park – Palma de Mallorca

nákupní centrum FAN, Palma de Mallorca

„Welcome“ in nákupní centrum FAN, Palma de Mallorca

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *