Polsko

Wellness pobyt v Jelenia Góra

Dne - 28.10. až 30.10. 2019 jsem se s přítelem vydala na romantický wellness pobyt do většího polského města - "Jelenia Góra", které se nachází v polské části Krkonoš a leží v kotlině, jež je obklopena horami.  Najdete tam překrásné výhledy na nejznámější horské vrcholky s nádhernou přírodu. S nádhernou přírodou je spojen i Mumlavský vodopád. Mumlavský vodopád můžete navštívit po cestě do Jelenia Góry. Vodopád je 10 metrů vysoký a rozkládá se na říčce Mumlavě v Harrachovské kotlině - asi 2 km pěšky. Doporučuji si vzít ideálně botasky, protože na cestě potkáte spoustu kamenů. 
Když už jsme byli poblíž, tak jsme navštívili i vyhlášené lyžařské středisko -Harrachov. Návštěva tohoto města byl můj další splněný cestovatelský sen. Město Harrachov se rozprostírá pod Čertovou horou v údolí říčky - Mumlavy. Leží v libereckém kraji v blízkosti hranic s Polskem. Toto město - turistické centrum - je známo výrobou skla a lyžařským střediskem se skokanskými můstky, kde se konají závody ve skocích na lyžích. Výroba skla probíhá v místní sklárně. 
Dnešní - Jelenia Góra má krásné historické centrum města, proslulé lázně, jež jsou minerální vody známé již celá staletí a milovníci historie zde najdou i architektonické památky, například: středověké hrady, barokní a renesanční zámky a překrásné secesní budovy. Také turisti zde mohou navštívit trhy a koupit si něco hezkého na sebe. 
Bydleli jsme ve 4* paláci - Paulinum. Dá se říct, že to bylo ubytování skoro jako na zámku. Palác ležel na kopci mimo historické centrum a k němu vedla úzká lesní cestička, po které se dalo jet autem. Myslím, že v paláci jsme měli zaplacenou polopenzi, tedy snídani a večeři. Měli tam gastronomii vyšší kvality. Na večeři nám dali vybrat ze 2 menu a jídlo bylo luxusně naservírované. Na večeři jsem například dostala - Kuřecí roládu s vařenou mrkví, smetanovou omáčkou a opékanými brambory. Jídlo bylo vynikající. Na snídani pro nás připravili švédské stoly. 
Také jsem si tam zvlášť objednala a zaplatila - tzv." Ajurvédskou masáž" celého těla a přítel mezitím navštívil saunu. 
Dále součástí pobytového balíčku v hotelu bylo i wellness - sauna a solná jeskyně + bazén, ke kterému jsme bohužel museli přijet autem. Byl cca v 5km vzdáleném městečku a  v 4* paláci - Wojanów. Palác nám také připomínal velmi ubytování zámeckého typu. 
Budova s wellness byla pokryta dřevěnou výzdobou a mramorovou dlažbou. 
Celý tento pobyt přes - Slevomat. Jen jsme k tomu dokupovali cestovní pojištění, platili palivo do auta a 1x oběd + svačinu do auta. Cesta z Prahy tam trvala asi cca 3 hodiny i se zastávkou v Harrachově. 





cesta k Mumlavskému vodopádu – Harrachov, Krkonoše
můj přítel – čtenář v solné jeskyni
gastronomie vyšší kvality
palác Wojanów

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *