Menorca,  Moje navštívené země

Kouzelný ostrov – Menorka

Ostrov Menorka leží ve Středozemním moři a je druhým největším ostrovem Baleárských ostrovů. Tyto ostrovy nyní patří Španělsku, ale dříve je vlastnila Velká Británie a Francie - střídaly se. 
O Menorce se říká, že je to tzv. "kouzelný ostrov", který je jedním z méně známějších ostrovů v oblasti západního Středozemního moře. Menorka je dlouhá asi 50km a asi 16 km široká. Okolo celého ostrova vede pěší stezka. Nejvyšší vrchol Menorky je: "Monte Toro" - 358 m.n.m. . 
Menorka hodně rozkvetla pod prvním guvernérem - Richardem Kanem. Ten dal budovat silnice, zvýšil úroveň hospodářství a přesunul hlavní město do Mahonu, dříve to bývala Ciutadella.  Krátké období francouzského panství, je připomínáno založení  města - "Saint Luis" a vynálezem majonézy, dnešní tatarky. Původně tzv. "mahonézy" - místního receptu na omáčku. 
Menorka je neobyčejně bohatá na historické památky a jako první byly založeny 2 města - "Ciutadella de Menorka (dříve - Jamma)" a "Mahón". Mezi další historické lokality, které stojí za návštěvu je město: "Alaior". V něm se nachází megalitické památky - pohřební komory, obranné věže + jeskyně a můžete tam navštívit nejpopulárnější hudební klub na Menorce v části města - Cala´en Porter. Hudební klub se jmenuje: "Cova de´n Xoroi" a také ho řadíme mezi nejluxusnější hudební kluby na Světě. 
V Mahonu stojí zato vidět rušný přístav s britskou architekturou a v Ciutadelle - historické centrum města a v okolí Ciutadelly můžete vidět nejkrásnější pláže Menorky. 

historická katedrála – Ciutadella
historická ulička města – Ciutadella
v přístavu – Ciutadella
část přístavu – Ciutadella

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *