Cestovní zážitky,  Lanzarote

COSTA TEGUISE

Je turistické a námořní městečko ve východní části ostrova Lanzarote. Patří mezi klidnější turistická centra a je velmi dobře dostupné místními autobusy, které Vás dopraví až do hlavního města ostrova - Arrecife nebo do většího turistického centra - Puerto del Carmen. 
Je to místo ke každodennímu odpočinku. Dokonce zde můžete na čtyř přírodních plážích provádět - tzv. "windsurfing" nebo relaxovat. Pro windsurfing zde existují kurzy anebo půjčovny vybavení. Toto letovisko je velmi dobře vybavené pro sportovce. Najdete tu cyklostezky a vyhrazené pruhy pro bruslaře i běžce + podél 6,5 km dlouhé promenády jsou dokonce rozmístěné i posilovací stroje. Nechybí na ostrově ani golfové hřiště. Jsou celkem - 2. 
Klidná atmosféra turisty popichuje k procházce po ulicích nebo námořní vesnicí, která nabízí gastronomické zážitky. Můžete se projít i po bleším trhu, který se koná ve středu a v pátek či poslouchat živou večerní hudbu. 
Já osobně jsem toto město, hlavně pláž navštívila v roce 2016, někdy květen - duben, kdy se zde stavilo a teprve zde vznikala část pro turisty. Místní pláž a krajina jsou opravdu krásné. Místní jídlo mně moc nechutnalo, protože je trochu jiné než to naše. Vodu na pití jsem si musela kupovat. 

pláž

pláž 2

stavby na cyklostezce, která spojuje všechny pláže

výhled do krajiny…

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *