Recepty

“ Challenge for youth“

Před několika lety jsem měla možnost v rámci výzvy: "Challenge for youth" vyjet do zahraničí a to, konkrétně do Slovinska nebo Polska. Neváhala jsem a využila této možnosti, i-když jsem byla pár měsíců po nemoci. Na tuto výzvu jsem přišla na nástěnkách na Úřadu práce ve Zlíně. Chtěla jsem se této výzvy zúčastnit, protože už jsem dlouho byla doma a nemohla najít žádnou práci. 
Po několika sezeních a úspěšných vybíracích kolech, z několika uchazečů jsem se dostala do toho nejužšího výběru a mohla jsem se, tedy začít účastnit různých školení a přednášek, které pro nás jedna firma začala organizovat, ještě před výjezdem do zahraničí. Byla to vlastně taková podmínka pro účast v zahraničí. Celkově si firma vybrala asi 8 nebo 10 účastníků mezi, které jsem patřila i já. A já a pár dalších účastníků jsme měli tu výhodu, že jsme už v zahraničí byli a věděli jsme trochu do čeho jdeme. Někteří byli v zahraničí sami a někteří s kamarády. Já jsem většinou cestovala sama, neboť při studiu jsem ještě odjet nemohla.
Přednášky a školení, která pro nás pořádali byly na různá témata. Například si vzpomínám: bezpečnost, bezpečnost při práci, práce s vysílačkou v terénu, kurz Angličtiny pro práci ve východních evropských zemí, atd...Přednášky se konaly v různých ubytovacích zařízeních v přírodě anebo ve městě. Měli jsme tam i zábavu. Byli jsme například: na bowlingu, v lázeňském bazénu anebo jsme si dali něco upéct na grill. Bylo to proto, abychom se jako účastníci lépe poznali, protože někteří pak odlétali spolu do Slovinska. 
Po absolvování všech kurzů, školení a přednášek už jsme byli všichni natěšení a trochu nervózní, co to dostaneme za pracovní funkci. Na samý konec probíhaly pohovory po telefonu na počítači. Se mnou moc nemluvili, ale přesto mě nabídli práci servírky ve Slovinku u moře. Nicméně to jsem bohužel v té době nemohla vzít, protože jsem byla krátce po nemoci a měla jsem problém se třesem rukou. Tak ve finále bylo rozhodnuto, v létě 2017 jsem se mohla s radostí vydat do sousedské země - do Polska a konkrétně do horské vesničky - Šlemieň, která ležela nedaleko Žywiec. Více Vám prozradím v dalším článku. 



instruktor a někteří účastníci aneb ECC 2017
jedna malá ukázka ubytování
na zámku v Hradci nad Moravicí

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *