Lanzarote

Arrecife

Je hlavní město a obec Lanzarote na Kanárských ostrovech. V roce - 1852 se stalo hlavním městem ostrova. Město má 30 000 obyvatel a nachází se zde lanzarotské letiště, od kterého vedou všechny autobusové linky a najdete tam největší počet autopůjčoven. 
Hlavní město Arrecife je vhodné pro individuální turistiku. Jsou tam nízké bílé domky s rovnými střechami. Za hlavní turistickou třídu se považuje - pěší promenáda - Av.César Marinque. Sídlí v blízkosti přístavu. 
 Město Arrecife má hodně historických památek a turistických zajímavostí. Například: 
1) CASTILLO DE SAN GABRIEL - je nejstarší kanárská pevnost, jež byla postavena v roce 1772 a naleznete ji na malém ostrůvku spojené asi 300 metrů dlouhým pásem pevniny s přímo centrem města Arrecife. 
2) CASTILLO DE SAN JOSÉ - zrekonstruovaná pevnost z 18.století. Nachází se 2km za městem. 
V Arrecife jsou 2 hlavní autobusová nádraží a z těch vyjíždí většina linek po celém ostrově. Ceny jízdenek se dají najít na internetové adrese: arrecifebus.com. Já jsem na ostrově také párkrát jela sama autobusem a jednou, když jsem jela na letiště, tak se mi málem stalo, že řidič mi odjel i s mým kufrem, který byl v zavazadlovém prostoru. Naštěstí jsem však bušila na dveře a ukazovala rukou "luggage" a pak mi otevřel. Dávejte si na to velký pozor! 
V Arrecife se dá i koupat, nicméně lepší jsou pláže v okolních městech, třeba například: v Costa Tequise nebo Puerto del Carmen. V Costa Tequise budete mít největší soukromí a není tam na malých pláží moc lidí. Městská pláž tam za mě byla v Arrecife trochu znečištěná a létalo tam mnoho ptactva, nicméně to je informace z roku - 2016 se začátku sezóny, kdy se na Lanzarote teprve spoustu věcí budovala. 

PS: omluvte kvalitu fotek, jsou focené ze staršího mobilu - děkuji :-) 

město Arrecife

maják a lodě

opevnění – součástí – Castillo de San Gabriel

Castillo de San Gabriell

městská pláž – hlavní město – Arrecife

lodě v přístavu – hlavní město – Arrecife

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *