Doba přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2 až 4 osoby
Recept: www.vareni.cz (původní recept jsem si trochu upravila)
SUROVINY NA VÝROBU: A) Polévka
- 1 lžíce máslo
- 300g pórek
- 150ml bílé víno (suché až polosuché)
- 500ml zeleninový vývar
- 150ml smetana na vaření
- 100g jemný tavený sýr, který se dá rozpustit
- KOŘENÍ: sůl + mletý bílý pepř
B) OZDOBENÍ DO POLÉVKY:
- 1 klobása
- 1 malá hrst pórku
- 1 velká cibule
VÝROBNÍ POSTUP:
1) Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Tavený sýr nakrájíme na kostičky. Na másle orestujeme pórek - zalijeme ho bílým vínem a přivedeme k varu.
2) Potom tam přidáme kostičky taveného sýru, které za stálého míchání necháme rozpustit. Přilijeme vývar a vaříme cca 10 minut.
3) Téměř hotovou polévku zjemníme smetanou, prohřejeme a podle chuti - osolíme a opepříme.
4) Potom si k ní připravíme ozdobu - na pánvi osmažíme - nakrájenou klobásu na kolečka, pórek a cibuli.
5) Hotovou polévku můžeme podávat s ozdobou - klobása, pórek a cibule.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční
Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.