Moje vaření

Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem

Doba přípravy: 40 minut + 1 hodina pečení (podle rychlosti Vaší trouby) 
Počet porcí: 4 osoby 
Inspirace: Rohlík.cz 
Recept: 

SUROVINY NA VÝROBU: 

A) DROBENKA 
- 380g polohrubé mouky 
- 160g vychlazeného másla nakrájeného na malé kostičky 
- 170g krupicového cukru 
- 2 menší vejce 
- 10g prášku do pečiva 

B) TVAROHOVÁ NÁPLŇ 
- 250g tvarohu (1 kelímek) 
- 30g vanilkového pudingového prášku 
- 2 menší vejce 
- 2 vanilkové cukry 
- 135g cukru krupice 

C) NA OZDOBU
- červený rybíz 
- banán 

D) VYMAZÁNÍ FORMY 
- máslo 
- kokos 

VÝROBNÍ POSTUP: 
1) Smíchejte všechny suroviny do konzistence drobenky - z bodu A. 
2) Prošlehejte šlehačem všechny suroviny na náplň - z bodu B. 
3) Troubu předehřejte na 180°C. 
4) Koláčovou formu vymažte máslem + kokosem a 2 třetiny drobenky lehce vmačkejte na dno formy a vytvořte nízký okraj. 
5) Na těsto naneste tvarohovou náplň a ovoce. Ze zbylé drobenky vytvořte pásky, které položíte na koláč - viz. obrázek a vložte do trouby. 
6) Pečeme na 180°C - cca 1 hodinu - čekáme než těsto bude dozlatova. 



suroviny na výrobu drobenky
tvarohová náplň
drobenka
příprava koláče
příprava koláče – těsně před pečením
Hotový koláč – Dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *