O mně

Moje oblíbené jídlo – Česká Republika

Protože ráda vařím, tak se určitě ptáte, co je moje oblíbené jídlo nebo, co ráda vařím a, co jíme doma.  
Začala bych tím mým oblíbeným jídlem.  Mám více oblíbených jídel, ale jedno je takové top. Jedná se o - "Svíčkovou s knedlíky" a je to moje oblíbené jídlo z dětství. 
Dnes už se to trochu změnilo a těch oblíbených jídel mám víc. Například: Lazaně s italskou směsí na špagety, ale s kuřecím masem, které je pomleté doma (v obchodě totiž nevíte, co v té směsi je) + Slanou palačinku se zeleninou a třeba - Rajskou polévku a Vymyšlenou polévku (recept bude na mém webu). 
Také mám ráda ryby a mezi mé nejoblíbenější patří - filety z tilápie + candáta. Jinak moc často ryby nejím, protože se obávám kostiček. Jím pouze ty, kde kostičky nejsou. Také občas vaříme doma i v poslední době - lososa, kterého má rád, hlavně můj přítel, ale i já. 
U nás doma moc nejíme luštěniny, jen v omezeném množství, protože mě hodně nadýmají. Z luštěnin nejčastěji vařím - Čočkovou polévku anebo si různě upravujeme - Tempeh. Někdy mám i jako přílohu zelí - to jen výjimečně, když máme jídlo z restaurace nebo jsme v restauraci a nevím, co mně přinesou. Také mívám problém se zeleninou, nicméně snažím se ji jíst v menším množství. 
Ráda vařím jednoduchá jídla, která jsou lehce stravitelná. Ty složitější jídla vařím většinou, když má přijít návštěva nebo, když chystám nový recept na web. 
Také mám trochu stravovací omezení, ale to už jsem zmínila v mém příběhu. Nyní se musím snažit vyvarovat laktóze a lepku. Lepek mohu jen v omezeném množství a bez laktózy jím akorát tvrdý sýr, ale musím to zapít tabletkou.  Vůbec nejím pečivo, jen křupací chlebíky bez lepku nebo to, co si doma upeču. Mám to trochu složitější s tím vařením a jídlem, nicméně už jsem si na to zvykla. 


Rizoto + Tempeh
Slaná palačinka se zeleninou
Lazaně s hovězím masem

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *