Moje nemoci a jak jsem byla brzy fit

Žít s úzkostí není lehké

S úzkostí jsem se asi poprvé setkala v posledních 2 letech, nicméně teď jsou silnější. Dříve jsem měla trochu jinou nemoc, za kterou jsem se styděla. 
Už téměř půl roku jsem doma s úzkostí a není to vůbec lehké. Mám různé - strachy, obavy, jsem nervózní a v neklidu. Pravděpodobně zato může - nahromaděný stres, dlouhodobá únava a nedostatek odpočinku. Já bohužel neumím moc odpočívat, tak se to teď učím. 
A jaké jsou další příznaky úzkosti? Když mám trvalý strach, tlak na hrudi a jsem roztěkaná a také tlak Vám vyletí do neskutečné výše. Nyní se mně to děje často. Vyrovnávám se s tím, tak, že zatím beru léky, zapnu si televizi, dám si Bachovy esence nebo se začtu do knihy. Tak, abych prostě přišla na jiné myšlenky. Postupem času to odejde, ale rádo se to vrací. Jsou to docela nepříjemné pocity. 
Kvůli úzkosti a dalším zdravotním věcem jsem musela změnit práci pouze na 3 hodiny denně a i to bylo na mě někdy moc. Nyní mám však nemocenskou a zažádala jsem si o invalidní důchod, tak snad vyjde. 
A co není jednoduché? Není jednoduché si vymýšlet program na každý den. Mám i nějaké vycházky, tak chodím ven - většinou sama, často uklízím, čtu si knížku, píši web, cvičím, dívám se na TV a užívám si občas volný čas i s mými kamarádkami. Také píši deník. Psát deník mě uklidňuje a pomáhá. Také finančně to není lehké, léky jsou drahé a spoustu věcí k tomu. 
Časem, až se můj zdravotní stav zlepší, bych si přála vysadit léky. 

A co pomáhá Vám? 
Máte nějakou zkušenost s úzkostí? 

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *